Mısır'a iş heyeti gidiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, beraberindeki heyetle birlikte Başbakan Binali Yıldırım ile Çankaya Köşkü'nde görüşüp, iş dünyasının sorunlarını aktardı. Ekonomi diplomasisi için harekete geçtiklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, Rusya ve İsrail'in ana hedef olacağını, yakın zamanda Mısır'a bir heyet gideceğini açıkladı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Temmuz 2016 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mısır'a iş heyeti gidiyor

MİTHAT YURDAKUL

Görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyen Hisarcıklıoğlu, "Hükümetin attığı adımları takdirle karşılıyoruz. Düşmanları azaltma dostları artırma politikası kapsamında Rusya ve İsrail normalleşme süreci için şükranlarımızı sunduk. Bu yeni dönemin turizm sektörü başta olmak üzere birçok sektörde pozitif yansıması olacak. Bu kapsamda biz de ekonomi diplomasisi çalışmalarını hızlandırıyoruz" dedi.

Küresel artan rekabette ciddi reformlara ihtiyaç bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Yatırım ortamı konusunda müjdeyi Başbakan açıkladı. Şirketler hukuku açısından, Türkiye'ye küresel şirketlerin çekilmesi açısından bu reformları takdirle karşılıyoruz" diye konuştu.

Davet geldi...

Toplantıda sorun ve talepleri de ilettiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Yeni yatırım ve ihracat teşvik sistemine ilişkin öneriler, yüksek teknolojiye yönelik öneriler sunduk. Yurtdışındaki imajımızı yükseltmek için fikirlerimizi söyledik. Turizm ve mesleki eğitime dair önerilerimizi sunduk. Doğu'daki illerin cazibe merkezi haline getirilmesi önerilerimizi de sunduk" dedi.

TOBB'un yurtdışı çalışmaları hakkında da bilgi veren Hisarcıklıoğlu, Mısır'dan davet olduğunu, yakın zamanda TOBB yönetimi olarak gitmeyi düşündüklerini belirtti. Hisarcıklıoğlu, "Bakanlar olmuyor, özel sektör olarak gideceğiz. Özellikle Rusya ve İsrail bağlamımda birinci ana hedef. Daha sonrasında AB ile ilişkilerin geliştirilmesi, daha da artırılması... ABD de dahil buna. Filistin de önemli bir nokta. Ekonomi diplomasisi artıracağız. Suriye ile ortam normal değil. Ticaret yapılabilmesi için heyetin gitmesi için çatışmaların olduğu yerde bu yapılma şansı yok" ifadesini kullandı.

Başbakana sunum yapıldı

Edinilen bilgilere göre Yıldırım'a yapılan sunumda, sektörlerde ve piyasada yaşanan durumun yanı sıra sorunlar detaylı değerlendirildi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu için iş dünyasında olumsuz beklentilerin arttığı belirtilen sunumda, bunun pozitife çevrilmesi için bir dizi adım atılması istendi.

TOBB heyeti, İç Anadolu ve Batı Karadeniz illerinde yaşanan sıkıntıları da dile getirdi ve tedbir istedi. Sunumda piyasada tahsilat sorunu da dile getirilirken, yeni çek düzenlemesiyle bazı sorunların önüne geçileceğinin düşünüldüğü kaydedildi. Yatırım ve ihracat teşvikiyle yüksek teknolojiye geçiş için öneride bulunulan sunumda, "yapısal reformlara devam edilsin" mesajı verildi. Gazze'deki Eres Sanayi Bölgesi Projesi için yapılacaklar da, aynı toplantıda masaya yatırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber